lauantai 26. helmikuuta 2022

Buffettin uusi kirje

Tampere 26.2.2022
Juha Vikman


Taas käyn toiveikkaasti kuin formulakuski talvitesteissä Buffettin uuden kirjeen kimppuun.

 


Aluksi Berkshire Hathaway Inc. tulokset:

 

Tilikauden voitto 90 mrdusd. Voiton muutos v. 2021 - 2020  +111%.

 

Omistusosuus Applessa 5,55%, ja osakepotin arvo oli vuodenvaihteessa 161 mrdusd.  

Osakkeiden hankinta maksanut 31 mrdusd.

 

Berkshire hankki omia osakkeita hankittu viime vuonna 27 mrdusd.Kirjeessä kehutaan Applen Timo Cookia, BNSF-rautatieyhtiötä sekä energiayhtiötä Berkshire Hathaway Energyä, jota johtaa Buffettin seuraajaksi ennakoitu Greg Abel. Kun vaihdos joskus tapahtuu, julkaisen vuosia valmiina olleen esittelytekstin.

 

Pörssiosakkeissa Berkshirellä on 350 mrdusd omaisuus, josta Applen osuus 45,9% (=161 mrdusd).

Seuraavina omistukset: Bank Of America (46 mrdusd), American Express (24,8 mrdusd) ja Coca-Cola (23,7 mrdusd).

 

Odotukset kirjeelle olivat korkealla, mutta anti oli viime vuosien tapaan laihempi. Ei tullut odotettua ilmoitusta osingoista. Syynä tietysti yhtiön valtava tulos, jolloin Buffettin filosofian mukaisesti osinkoa ei kannata osakkeenomistajille työntää -  ja pakottaa heidät maksamaan niistä veroja - koska Berkshire tuottaa paremmin kuin omistajat itse pystyisivät osinkorahoillaan tienaamaan.


Yhtiön kassa oli odotusten mukaisesti 144 mrdusd, ja Buffett otti syyt niskoilleen, ettei ole löytänyt sijoituskriteerit täyttävää uutta ostettavaa.


Maailmantilannetta tai pandemiaa ei kommentoitu mitenkään. Koko kirje oli aika neutraali menestyneen sijoitusyhtiön katsaus maustettuna muutamilla takaumilla yhtiön sijoitushistoriaan.


Maybe next year!