perjantai 29. huhtikuuta 2022

Warren Buffett 30.4.2022 Omaha - Berkshire Q1/22 ja yhtiökokous

Juha Vikman                                                                                                    30.4.2022                   


Berkshire -yhtiökokous Omahassa on alkamassa. Buffett ja Munger homecoming!


Buffett vastasi yleisön kysymykseen parhaasta yhdestä osakkeesta, joka suojaa inflaatiolta: "Investoi itseesi. Ole paras siinä mitä teet. Kehitä itseäsi. Ole hyödyllinen yhteisöllesi. Sitä ei voi ottaa sinulta pois, eikä verottaa."

Buffett kertoi esimerkin omien osakkeiden hankkimisesta: Vuonna 1998 BRK päätyi omistamaan n 11 % American Express -yhtiöstä. Sen jälkeen Amex on lähettänyt joka vuosineljännes osinkoja BRK:lle, on ostanut on myös omia osakkeitaan,. Nyt BRK omistaa Amexista n. 20 %.

BRK:n kassavarat (sisältäen U.S. Treasory bills) olivat pienentyneet n. 40 mrdusd. Helmikuun puolenvälin ja maaliskuun lopun välissä BRK on tehnyt sijoituksia lähes 52 mrdusd.

Kvartaalin tulos (=Operating earnings) oli 7 mrd, siis poistojen, korkojen ja verojen jälkeen.

Ukkojen esiintyminen alkaa. "Olemme nyt Charlien kanssa 190 vuotta vanhoja."

Lavalla on myös "kaksi henkilöä, jotka oikeasti tekevät yhtiössä töitä, eli Greg Abel ja Ajit Jain.

Buffettin osuuden arvellaan alkavan n klo 17.15 Suomen aikaa, jolloin hän esittelee Berkshiren Hathaway Inc. (BRK) 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen talousluvut. 

Tuore uutinen on BRK:n panostus energiayhtiö Chevroniin.

Berkshire Q1/2022 tulos puolittui vuoden takaisesta. 

Osakekohtainen tulos (B-sarja) oli 2,47 usd/osake.

Buffettille tärkeä opetatiivinen tulos ilman osakesijoitusten arvonmuutoksia on sama kuin vuosi sitten Q1, eli 7,0 mrdusd.