lauantai 6. toukokuuta 2023

Buffett 6.5.23 Omaha, Berkshire Q1/23 ja yhtiökokous

 Juha Vikman 6.5.2023


Buffett & Munger lavalla

"Tavoitteena 60 kysymystä tänään", Munger aloitti.

"Englannissa on tänään kilpaileva lähetys, jossa kruunataan kuningas Charles. Meillä on tänään paikalla oma kuningas Charles [Munger]."

Buffett on tänään sanonut NBC:n haastattelussa "en usko, että tekoäly osaa kertoa mitä osakkeita ostaa". "Tekoäly on lukenut jokaisen kirjan ja katsonut jokaisen TV-ohjelman, mutta se ei osaa kertoa vitsejä."

BRK oma pääoma ohitti maaliskuun lopussa 500 mrdusd:n rajan.

Kysymys mitä olisi tapahtunut, jos Silicon Valleyn pankin talletuksia ei olisi katettu täysimääräisinä tallettajille? Buffett:" Seuraukset olisivat olleet katastrofaaliset."

"Mahdollisuuksia sijoittamisessa avautuu, kun muut tekevät tyhmyyksiä"

Charlie Munger. " On hullua, että niin monet fiksut nuoret siirtyvät sijoitusalalle. Emme tarvitse näin montaa varainhoitajaa."

Professori Damodaran: "Apple on 35 % BRK:n portfoliosta. Se on suuri riski". Buffett: "Apple ei ole 35 % koko portfoliosta, koska meillä on liiketoimintayhtiöitä". 

Munger. "Laaja hajautus on hullu ajatus, jota opetetaan nykyisin yliopistoissa. Emme ole niin viisaita, että tietäisimme missä viisautemme rajat ovat."

Tunnuslukujen välisummashoppailussa Buffett esitti ironisesti tunnusluvun EBE = Earnings Before Everything.


Buffettin parempi kvartaali

Berkshiren (BRK) 2023 ensimmäinen kvartaalien tulos on julkistettu. Osakkeiden arvonmuutokset olivat tällä kertaa suosiolliset ja voitto oli 35,5 mrdusd. Vuosi sitten voitto oli 5,6 mrdusd, ja viime vuonna Q2 oli peräti 43,7 mrdusd tappiolla. Isoja muutoksia osakkeiden omistuksessa ei ole ollut, joten kurssimuutosten vipu on valtava.

Operatiivisten yhtiöiden voitto oli 8,1 mrdusd, jossa kasvua vuoden takaiseen vajaat 13%.