torstai 20. helmikuuta 2020

Oraakkeli puhuu!

Lauantaina iltapäivällä ilmestyy bisnesmaailman odotetuin vuosittainen teksti, Warren Buffettin kirje yhtiönsä Berkshire Hathawayn osakkeenomistajille. ”Omahan oraakkelin” kirje on bisnesfilosofiaa ja tarkkasilmäinen markkina-arvio samassa, persoonallisessa paketissa.

CFG-Kassavirtaohjaus valvoo puolestanne ja tulkitsee Buffettin kirjeen tuoreeltaan. Pika-analyysi maailman menestyneimmän sijoittajan ja johtamisgurun näkemyksistä on luettavissa tältä sivulta lauantaina iltapäivällä noin klo 18.

Warren Buffett kertoi CNBC:n haastattelussa aloittavansa jokavuotisen kirjeen kirjoittamisen jo edellisessä kesäkuussa. Hän kuvasi miettivänsä kirjoittaessaan siskojaan, jotka pohtivat pitäisikö heidän myydä omistamansa Berkshiren osakkeet vai ei. Tämä kuvaa hyvin kirjeiden maanläheistä, helposti lähestyttävää tyyliä ja huumoria.

Eri puolilla maailmaa sijoittajat, analyytikot, talousjournalistit, uutistoimistot ja Berkshire Hathawayn osakkeenomistajat analysoivat kirjettä kuumeisesti. Buffettilaisen maltin ja maalaisjärjen hengessä varoitamme kuitenkin perhekirjeen ylitulkinnasta ja sijoitamme itse sen osakaskirjeitten pitkään jatkumoon.

Buffettin kirjeiden perusteella olemme Matti Apusen kanssa kirjoittaneet kirjan ”Hyvä omistaja: Mitä suomalainen yrittäjä voi oppia Warren Buffettilta” (2018). Se avaa Buffettin filosofian kokonaisuudessaan ja peilaa sitä suomalaisen yrittäjän arkeen. Kirjaa voi tilata osoitteesta www.kassavirtaohjaus.fi

Tapaamisiin lauantaina!


Juha Vikman